zondag 11 november 2012

Klokken voor thuis


Natuurlijk heeft ieder huis wel een wandklok. Het is altijd praktisch om even te kunnen zien hoe laat het is, ook als u uw horloge niet om heeft. Denkt u bijvoorbeeld aan het koken, zonder klok is het nagenoeg onmogelijk om in te schatten of uw eieren al klaar zijn. Natuurlijk wilt u geen blauw gekookte eieren, dus een wandklok is onontbeerlijk in uw keuken.

Voordelen van de wandklok
Een wandklok heeft verschillende voordelen boven andere klokken. Zo mag een horloge vaak niet nat worden, u kunt op een horloge dus niet zien hoe laat het is tijdens het afwassen. Verder heeft een wandklok weinig ruimte nodig. Een beschikbaar plekje op de muur is genoeg. Afhankelijk van uw wensen kan een wandklok uitstekend in uw interieur passen, en een toegevoegde waarde hebben voor de inrichting van uw woning.

Soorten wandklokken
Wandklokken bestaan er in alle soorten en prijsklassen. Als u een stijlvol ingerichte woning heeft, zult u niet gauw een klok van een paar euro bij een van de goedkopere winkels kopen. Dan wilt u een klok die bij uw inrichting pas. Als u een student bent, met weinig geld, dan kiest u sneller voor een praktische en voordelige klok. Toch kan ook een student een keuze maken voor een klok met een stijl. Immers, een mooie klok hoeft niet altijd duur te zijn.

Welke kiest u?
Voor een mooie, stijlvolle klok kunt u een kijkje nemen op de website van DecoAction. Op deze website vindt u een mooie collectie klokken, voor ieder budget. U vindt hier al een leuke klok vanaf 6,50 euro. Ook vindt u er een collectie aan wandklokken van Arti & Mestieri, een van de beroemdste design merken. Deze prachtige klokken zijn een decoratie voor iedere woning. En doordat deze klokken niet voor iedereen betaalbaar zijn, heeft u altijd iets unieks in huis. Houdt u van een natuurlijke inrichting, dan is een klok van leisteen precies iets voor u. Deze voordelige klok heeft een hele natuurlijke uitstraling. Door het gebruik van het zachte, donkere leisteen, past deze uitstekend in ieder decor. Neemt u beslist de tijd om een klok uit te zoeken die bij uw wensen, en uw budget past, dan krijgt u zeker geen spijt van uw bezoek aan de website van DecoAction. 

woensdag 7 november 2012

Leuke gietijzeren zonnewijzers


Een zonnewijzer geeft van oudsher de tijd aan. Ook de datum kan op een zonnewijzer aangegeven worden. In vorige eeuwen was een zonnewijzer onmisbaar. Gelukkig hebben wij tegenwoordig allemaal een horloge, en hoeven we niet te wachten tot de zon schijnt om te weten hoe laat het is. Maar toch heeft een zonnewijzer een enorme charme. Het herinnert aan voorbije dagen, en het is natuurlijk ook gewoon leuk om ´s zomers uw horloge te vergeten, en af en toe met behulp van uw zonnewijzer te kijken hoe laat het is. Zo krijgt u een echt zomervakantie gevoel, als u niet meer aan tijd gebonden bent, maar gewoon kunt genieten van de dag.

Verschillende soorten zonnewijzers

Zonnewijzers bestaan in verschillende soorten en maten. Ook geeft niet iedere zonnewijzer hetzelfde aan. Zo bestaat er een verschil in Babylonische uren, Italiaanse uren, de zonnetijd, en de huidige 'echte' tijd. Door verschillende afspraken te maken over de tijd, zal de zonnetijd niet volledig overeenkomen met de tijd zoals u op uw horloge ziet. Immers, de zon kent geen zomer- en wintertijd. Als u de zonnewijzer plaatst, dient u daar rekening mee te houden. Door de zonnewijzer iets de draaien, kan deze de zomertijd, of juist de wintertijd aangeven. Wilt u de zonnewijzer op de officiƫle manier gebruiken? Dan geeft de wijzer 12.00 uur aan op het moment dat de zon op het hoogste punt staat.

Plaats hem in de tuin

In iedere tuin past wel een mooie zonnewijzer. Vaak is een leuke en simpele zonnewijzer in een robuuste uitvoering de beste keuze. Zo kunt u een simpele zonnewijzer van leisteen uitzoeken. De leisteen geeft een prachtig natuurlijk effect. Ook kunt u kiezen voor een zogenaamde meridiaan zonnewijzer. Deze zijn vaak van gietijzer, dit zijn onverwoestbare zonnewijzers met een authentieke uitstraling. Of wat denkt u van brons?

Neem hier nu een kijkje

Als u een mooie zonnewijzer zoekt, dan is de website van DecoAction een ideaal startpunt om te beginnen. U vindt hier verschillende mooie zonnewijzer in een klassieke of juist moderne uitvoering. Ook vindt u hier een prachtige zonnewijzer op een voet. De zonnewijzers van DecoAction hebben een uitstekende kwaliteit voor een nette prijs.